اگرچه خورشید گرفتگی در 20 اردیبهشت امسال رخ داد، اما در ایران دیده نمی شود و در کشور ما زمانی رخ می دهد که آسمان تاریک است.
مهندس مسعود عتیقی، مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت وگو با ایسنا، گفت: وی خسوف و ماه گرفتگی را از رویدادهای مورد توجه رصدگران آماتور به ویژه عکاسان نجومی عنوان کرد و گفت: افراد کمی قادر به رصد این پدیده جذاب آسمانی هستند.
وی ادامه داد: روز شنبه 300 اردیبهشت ماه گرفتگی جزئی رخ می دهد که در قسمت کوچکی از قطب جنوب و نیمه جنوبی آمریکای جنوبی و همچنین در اقیانوس آرام قابل مشاهده است اما متاسفانه در این ماه مشاهده نمی شود. ایران.”
عتیقی اظهار داشت: ماه گرفتگی از ساعت 18:45 به وقت محلی آغاز و تا قبل از ساعت 22:38 به وقت گرینویچ پایان می یابد.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران این پدیده نجومی را اینگونه توصیف کرد: در زمان خسوف زمانی که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد، ماه پرتوهای خورشید را خنک می کند و سایه کوچکی بر ماه می اندازد. از زمین.
هندسه کسوف
وی افزود: ماه گرفتگی یا کسوف در انواع «جزئی»، کامل، بیضوی «و» عادی-بیضوی بسته به سطح پوشش ماه رخ می دهد و مشخص است که ماه گرفتگی در ماه جدید رخ داده است. . اما خسوف در ابتدای هر ماه قمری به دلایل علمی رخ نمی دهد.
عتیکی یادآور شد: فاصله زمانی تکراری هر ماه گرفتگی ساروس (دوره) نامیده می شود و تقریباً 18 سال و 11 روز و 8 ساعت است. با این حال، همانطور که گفته شد، حداقل دو ماه گرفتگی در هر سال رخ می دهد و به ندرت حداکثر پنج خورشید گرفتگی با خسوف های مختلف همراه است.
وی 20 اردیبهشت ماه سال جاری را صد و نوزدهمین خورشید گرفتگی و شصت و ششمین ماه گرفتگی از 71 خورشید گرفتگی در این مدت می داند.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: خورشید در زمان کسوف در صورت فلکی بره قرار داشت. و فیلترها (فیلترها) مخصوصاً در انواع مر و شیشه یافت می شود که در تجهیزات رصد و عکاسی استفاده می شود.
آتیکی گفت: دیدن خورشید با چشم غیرمسلح بسیار خطرناک است.
انتهای پیام/